jul og påske

  • 14/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    6 timers lammelår med tilbehør

    Lammelår hører jo både påsken og høsten til for mange. Og du får jo ikke noe bedre en langtidsstekt lammelår med rotgrønnsaker. Det her lammelåret på 2.7 kg har jeg brukt 6 timer på. Og angående det å stikke ut lommer til hvitløk og rosmarin i låret, så støtter jeg Gordon Ramsay når han sa: "Hva i helvete er det dere gjør Norge?"

    Les mer
  • 14/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Mr. Egghead bordpynt

    Disse små egghodene er fin borddekor, passer like fint i påsken som ellers i året

    Les mer
  • 14/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Helstekt kalkunfilet

    Jeg syns kalkun er utrolig godt, bare man ikke spiser det for ofte. Når jeg langtidssteker bruner jeg ikke kjøttet på forhånd, jeg syns personlig det blir bedre slik. Men du kan selvfølgelig gjøre det om du ønsker.

    Les mer
  • 24/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Saftig Klementinkake

    En skikkelig saftig og god kake. Nå får man jo klementin i butikken store deler av året, så dette er ikke bare en julekake. Klementinkake passer til de fleste anledninger. Jeg har lett rundt etter gode kaker med klementin, men ikke funnet noen som fristet. Derfor lager jeg heller min egen. Det går ca. 11-12 klementiner til denne oppskriften. Jeg fikk 1 dl juice av 3 klementiner.

    Les mer
  • 23/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Sjokoladekjeks med melis

    Amerikanske sjokoladesmåkaker med myk kjerne og lekkert utseende. Kakene rulles i melis før steking, som gjør at de får en krakelert overflate.

    Les mer
  • 20/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Klementinmarmelade

    Klementinmarmelade er et deilig tilbehør når du skal servere ost og kjeks. Den kan også være et raffinert tilbehør til middag som hvit fisk, kylling og svin. Eller du kan ha det rett på en brødskive. Hvorfor ikke gi bort et glass eller to som julegave?

    Les mer
  • 19/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget surkål med eplecidereddik

    Surkål sees ofte som tilbehør til juleribbe og skinkestek. Den er smaker ekstra godt i selskap med krydrede pølser, svineknoker, koteletter og smørbrød med kjøttpålegg. Skal du lage surkål til julemiddagen, kan du lage den i god tid før jul og fryse den ned. Slik unngår du unødvendig stress før årets kanskje viktigste middag.

    Les mer
  • 17/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    NonstopCookies

    Knasende gode cookies fylt med nonstop. Ja, disse blir du å spise nonstop for og si det sånn. Disse er nydelige hele året, men spesielt til jul siden de er litt fargerike.

    Les mer
  • 16/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kalkunfilet med tilbehør

    Jeg syns det er bedre med kalkunfilet istedenfor hel kalkun. Jeg steker den i 4 timer og den blir saftig og god. Fileten har jeg marinert noen timer før den går i ovnen. Denne er på 1.5 kg

    Les mer
  • 01/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaga kvikk lunsj

    Kvikk Lunsj er en sjokolade det fleste av oss har med i sekken i påsken, men spises hele året. Her er en god og enkel oppskrift på hjemmelaget Kvikk lunsj sjokolade som blir både sprø og søt. Helt likt originalen blir de ikke, men utrolig gode. Jeg bruker melkesjokolade her, men bruk gjerne kokesjokolade om du ønsker.

    Les mer
  • 10/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Melkesjokoladetrøfler med appelsin

    Nydelige små trøfler av melkesjokolade. Med appelsinskall og rullet i nøtter blir dette raskt en favoritt. Du kan selvfølgelig også rulle de i kakao, kokos eller kakestrøssel om du ønsker.

    Les mer
  • 09/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Kandisert appelsinkonfekt

    Lag deilig godteri av appelsinskall. Dypp kandisert appelsin i sjokolade, så får du din helt unike konfekt. Du kan også bruke sitronskall. Da vil tørketiden være litt lengre.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ribbe i airfryer

    Ribbe går helt fint å steke i en airfryer. Hvor stort ribbestykke du får plass til, varierer jo etter hvor stor airfryer du har. Her bruker jeg en som rommer 5.5 liter. Hvilket tilbehør du ønsker til ribben, det bestemmer du selv. Jeg gikk ikke for fullt juletilbehør her.
    Ribbestykket jeg fikk plass til her, var en tynnribbe på 1.8 kg. Holdt fint til 4 personer.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ribbegryte

    Ribbe kan brukes til mange forskjellige retter. Gryte for eksempel, er veldig godt. Ribbe i biter, potet og andre grønnsaker i samme gryte. Dette er en gryte det oser kjærlighet av. Du kan bruke annet svinekjøtt også om du ønsker.
    Tips

    Denne er veldig god om du bruker brun jevning i. (brun roux) Jeg måtte ha den hvetefri, derfor maizena. Om du vil ha denne helt glutenfri, sjekk hvilken buljong du bruker. Ikke alle er glutenfri.

    Les mer
  • 15/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Tilslørte julepiker

    En nydelig julevariant av tilslørte bondepiker. Her bruker jeg jordbær i stede for eplemos. Og vanlig krem er byttet ut med riskrem. Blir vel ikke mer jul enn det vel. Man har jo ofte litt mye riskrem i julen, så da er dette en dessert man kan bruke den til.

    Les mer