Sjokoladekarameller

Hjemmelaget karamell med god smak av sjokolade. Morsomt å lage, morsomt å få. Dette er en fin vennegave eller til deg selv om du ønsker.

Du trenger


60 g Meierismør
3 dl Kremfløte
1 1/2 dl sirup
1 3/4 dl sukker
1 ss vaniljesukker eller 1-2 ts ekstrakt
3 ss kakao

Slik gjør du 


Bland smør, kremfløte, sirup, sukker, vaniljesukker og kakao i en vid kjele.
La blandingen stå og småkoke uten lokk ved middels varme.

Rør i massen av og til under kokingen. Den er ferdig når en dråpe som dryppes i kaldt vann og kan rulles til en kule. Dette tar alt fra 50-70 minutter.

Hell massen i en form på 20×20 cm, eller utover en stekeplate med bakepapir.

Skjær i ruter når den er nesten kald. Eller rull i små pølser.

Pakk gjerne sjokoladekaramellene i cellofan. Det gjør dem ekstra spennende. Eller bakepapir om du ikke har cellofan.

Oppbevares tørt og kjølig. Sjokoladekaramellene har en holdbarhet på opptil 2 måneder dersom de oppbevares tørt og kjølig

0
Feed

Skriv en kommentar