pålegg

  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Eggesalat

    Eggesalat gjør seg alltid godt på frokost eller lunsjbordet. Og det finnes så mange varianter du kan lage av denne. Du kan nesten fylle de med hva som helst. Reker, stekt bacon, broccoli for å nevne noe. Her du får du uansett oppskriften på denne jeg har lagd her, så bestemmer du selv om det er noe du vil bytte ut eller tilføye.

    Les mer
  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget rekesalat

    Har du rester igjen etter rekefesten? Lag en deilig hjemmelaget rekesalat. Den friske salaten holder seg fint i kjøleskapet i noen dager og er nydelig restemat til frokost, brunsj og lunsj. 1 porsjon er nok til et stort rekesmørbrød, eller to små brødskiver. 500 gram reker med skall tilsvarer ca. 200-250 gram ferdigpillede reker. Du kan selvfølgelig bruke ferdig pillede også. Bare la de renne godt av seg før du blander de med dressingen. Ønsker du litt rosa farge på salaten, bruker du litt rødbetesaft i. 

    Les mer
  • 01/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    PLOMMESYLTETØY

    Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren. Jeg har brukt gule plommer her. Plukket ut de som ikke var så halvgærne, men ikke de peneste. De peneste plommene blir brukt til andre ting. Du kan selvfølgelig kjøpe plommer på butikken også.

    Les mer
  • 01/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    PLOMMECHUTNEY

    Lag en spennende plommechutney med smak av ingefær, kanel og stjerneanis. Passer like godt til kjøttretter som til ostefatet. Bruk de plommer du ønsker, jeg har brukt gule plommer fra gården.

    Les mer
  • 29/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Eggesalat med bacon og grønnsaker

    Eggesalat er utrolig godt, og det finnes nesten ikke grenser for hva du kan blande i den. Også en fin måte å bruke litt rester på. Her kan du bruke skinke eller reker også. 

    Les mer
  • 25/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Farge egg med bete-avskjær

    Farge egg er ikke bare noe som hører påsken til. Man kan farge egg hele året. Det er fint på frokost og lunsjbordet. Passer på koldtbord med for eksempel rogn på. Lag djevelegg eller farge egg til suppetilbehør.

    Les mer
  • 24/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Philadelphia-laks

    Kokkefruen bare elsker slike laksepålegg jeg bruker å lage til henne. Vanligvis blander jeg forskjellige smaker av Kremgo sammen med litt gressløk og sitronsaft. Denne gangen bruker jeg Philadelphia med urter og hvitløk. Den har masse smak fra før og er kjempegod.

    Les mer
  • 24/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Eplemos

    Nydelig syltetøy og ha i fryseren utover høst og vinter. Epler fra egen hage. Her er en blanding av tre typer epler. Eplene er ganske dårlig i år, så mye måtte skjæres vekk. Men kokkefruen fikk 2.5 kg ferdig skrelt og kuttede epler. Så noen beger ble det med eplemos.

    Les mer
  • 20/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Klementinmarmelade

    Klementinmarmelade er et deilig tilbehør når du skal servere ost og kjeks. Den kan også være et raffinert tilbehør til middag som hvit fisk, kylling og svin. Eller du kan ha det rett på en brødskive. Hvorfor ikke gi bort et glass eller to som julegave?

    Les mer
  • 16/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget Roastbiff

    Roastbiff er en favoritt for mange, spesielt oppskåret på koldtbordet sammen med tilbehør som remulade, sylteagurk, potetsalat og sprø løk.
    Det er enkelt å lage selv og gir et ekstra smakfullt resultat. Bruk flatbiff, rundstek eller mørbrad.
    Her har jeg brukt en bit av rundstek.

    Les mer
  • 14/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget nugatti

    Hjemmelaget nugatti er et sunnere og helt vegansk alternativ til vanlig nugatti, og det smaker helt himmelsk godt! Om du ønsker, kan du smelte litt sjokolade og ha i også.

    Les mer
  • 09/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Seilaks

    Seilaks, også kalt fattigmannslaks, har blitt et meget populært pålegg.
    Fra gammelt av ble seien saltet, farget og røkt, og erstattet således røkelaksen. Seilaks er veldig enkelt å lage selv, dette er noe absolutt alle kan få til. Hvis en har tilgang på fersk sei, er det selvfølgelig best. Men går helt fint med fryst også. Jeg bruker 2 blokker med sei fra FirstPrice. Er 800 gram, men jeg bruker samme oppskrift som nedenfor. Er litt varierende biter i disse blokkene. Sjelden det er hele store stykker. Men det går helt fint, skal jo kutte det smått uansett.

     

    Vi selger både farge og røyksyre i nettbutikken vår.

    Les mer
  • 09/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Karrisalat med kylling

    Karrisalat med kylling er super enkelt å lage og smaker nydelig. Karrisalat kan brukes som pålegg, i matpakka eller på et koldtbord. Du velger selv hvor sterk du vil ha den. Her har jeg lagd en liten skål med påleggssalat. Dette er noe kokkefruen elsker på brødskiver. Du kan også ha i litt biter av ananas. Det er kjempegodt, men vi har en allergiker i hus. Så ananas er fy fy her. Du kan også ha i mais om du ønsker, eller andre grønnsaker.

    Les mer
  • 07/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ørret smørepålegg

    Slike smørepålegg er kjempe enkelt å lage selv. Du kan både bruke røkt ørret eller laks. Og du kan velge den kremosten du ønsker. Jeg har lagd med de fleste Kremgo, og med Philadelphiaost. Og de blir kjempegod. Her bruker jeg Kremgo med pepper og Philadelphia med gressløk og purreløk.

    Les mer
  • 06/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rabarbra- og jordbærsyltetøy

    Rabarbra gir et hint av syre og en rund og god smak på jordbærsyltetøyet. Dette er jo bare så utrolig godt dere. Kan bruke fersk eller frossen rabarbra. Jeg bruker begge deler her. 

    Les mer
  • 06/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rørte jordbær

    Rørt jordbærsyltetøy uten koking har en friskere smak enn kokt. Du kan også bruke samme oppskrift for å lage syltetøy av andre bær, som blåbær og bringebær. For mer smak kan du tilsette krydder som kanel, allehånde, kardemomme, vanilje, anis, fennikelfrø eller ingefær. Eller litt finhakket rød chili for ekstra kick.

    Les mer
  • 29/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Crunchy eggesalat

    I en eggesalat kan man nesten putte i det man ønsker. Eller man kan lage den med kun egg om man ønsker. Jeg liker å variere litt etter hva jeg har i kjøleskapet. Denne gangen vil jeg lage en crunchy variant. Både med broccolibuketter og grønn spisskål i. Jeg lager en liten skål, for må jo bli spist opp også.

    Les mer
  • 28/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Hjemmelaget ripsgelé (hvite rips)

    Har du rips i hagen? Disse syrlige bærene passer godt til gelé! Ripsgelé er perfekt på brødskiven, på vafler med litt rømme, eller til viltkjøtt. Husk å ikke bruke for modne bær, ellers vil ikke geleen stivne. For å få en klar og fin gelé er det viktig å fjerne skummet som danner seg når man koker saften. Her bruker jeg hvite rips, de er ikke like sure som røde. Jeg har bare lagd et lite glass her, for å gi dere oppskrift. Vi har ikke så mye rips i hagen.

    Les mer
  • 28/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Bringebærsyltetøy (kokt)

    Oppskrift på klassisk, hjemmelaget bringebærsyltetøy. Her koker jeg syltetøyet på tradisjonelt vis og har i litt syltepulver. For ekstra god smak, kan du lage syltetøyet med sommerens friske bringebær. Vi fryser ned etter hvert som vi plukker. Så disse er fryst
    Syltetøyet har god holdbarhet og holder i mange måneder og opptil et års tid om det blir fylt på sterile glass og oppbevares kaldt og kjølig.

    Du kan bruke syltesukker istedenfor syltepulver. Dette sukkeret inneholder litt pektin som gjør syltetøyet stivere.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Blåbærsyltetøy (Både kokt og rørte)

    Lag deilig syltetøy med blåbær fra skogsturen! Blåbærsyltetøy er uunnværlig til nystekte pannekaker, men er også godt på vafler, som kakefyll og på brødskiven - og det er enkelt å lage selv. Du kan også bruke frosne blåbær.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Plommesyltetøy

    Hjemmelaget plommesyltetøy er raskt å lage, smaker vidunderlig og lokker fram minner om sommer og høst langt inn i vinteren. Disse plommene kjøpte jeg på Kiwi. Det er plommer fra Telemark.

    Les mer
  • 04/07/2024 - Tom M 0 Kommentarer
    Nektarinsyltetøy

    Nektarin er jo kjempegodt, og gjør seg veldig godt som syltetøy. Det er få som har nektariner hjemme i hagen, så her bruker man nektarin fra butikken. Syltetøyet er godt til ost og kjeks, eller bare på brødskiva.

    Les mer