Rørte jordbær

Rørt jordbærsyltetøy uten koking har en friskere smak enn kokt. Du kan også bruke samme oppskrift for å lage syltetøy av andre bær, som blåbær og bringebær. For mer smak kan du tilsette krydder som kanel, allehånde, kardemomme, vanilje, anis, fennikelfrø eller ingefær. Eller litt finhakket rød chili for ekstra kick.

Ingredienser


400 g friske jordbær

125 g sukker (mindre om du ønsker)

Ev. Frysepulver

Slik gjør du


Rens jordbærene.

Kjør halvparten til purè med en stavmikser sammen med sukkeret.

Kutt resten av jordbærene i litt grovere biter og rør bitene inn i jordbærpurèen. Dersom du vil fryse ned jordbærsyltetøyet kan du ha i litt frysepulver nå.

Oppbevar syltetøyet i kjøleskap, da holder det seg i 3-4 dager.
Vi pakker i små plastbeger, og fryser de.

0
Feed

Skriv en kommentar