grillmat

  • 14/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Maisstuing/maispuré

    Maisstuing eller maispuré er typisk amerikansk tilbehør og smaker perfekt til grillmat eller biff. Kremet mais lager du enkelt ved å koke maiskorn med fløte, smør og krydder før blandingen til slutt moses raskt med en stavmikser til en kremet maisstuing. Jeg bruker litt ekstra hvitløk i. Og er også godt med litt chili.

    Les mer
  • 14/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Grillspydtallerken

    Dette er en utrolig god middag du kan servere familie og venner. Blir en sikker vinner rundt middagsbordet. Og med masse grønt pluss litt blomster, blir dette virkelig en flott sommertallerken. Du kan velge om du steker spyd på grill eller i ovnen. I dag regnet det litt for mye til at jeg orket å grille ute, derfor ble disse stekt i ovn.

    Les mer
  • 11/10/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Grillet lammelår

    Lammelår hører ikke bare påsken og høsten til. Lammelår er også fantastisk godt på grillen. Dette var et lammelår jeg kjøpte i reserve før påske. Det var ferdig krydret, men har selvfølgelig hatt på mer krydder.

    Les mer
  • 01/09/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Rabarbra bbq-saus

    Rabarbra bbq-saus passer perfekt til grillmat, burgere, pølser i brød, pommes-frites, pulled pork etc etc. Denne har også navnet rabarbraketchup. Jeg syns navnet bbq saus passer bedre. Og henviser mer til bruksområdet. Her kan du bruke frosne rabarbra som jeg gjør her, eller ferske til sommeren. Holdbarheten på rene glass er ekstremt lang. Så du trenger ikke bare lage et lite glass i slengen. Dette er blitt en favoritt her i huset.

    Les mer
  • 07/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Broccolisalat med bacon

    Broccolisalat er et nydelig tilbehør til det meste av kjøtt. Med sprøstekt bacon er dette nesten en rett for seg selv.

    Les mer
  • 07/08/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Ingefær- og soyamarinert kyllingspyd

    Den nydelige marinaden gjør dette til en fantastisk middag. Om du ønsker kan du marinere hele filet eller kyllingklubber også. Jeg lager kyllingspyd her. De kan stekes i ovn, på panna eller på grillen. Marinaden kokes inn etterpå til en glace du har på kyllingen.
    Jeg har en nydelig brokkolisalat til denne middagen. Du velger selv hvilket tilbehør du ønsker til kyllingen.

    Les mer
  • 29/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Broccoli- og maissalat

    Dette er en nydelig salat. Passer veldig godt til grillmat, men også til det meste av kjøtt du steker inne. Denne har jeg ikke bacon i, men du kan selvfølgelig ha det om du ønsker.

    Les mer
  • 18/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Coleslaw

    Hjemmelaget coleslaw er det perfekte tilbehøret til hamburger, pulled pork og det meste av grillmat. Coleslaw er en salat som primært består av hakket, rå kål, ofte tilsatt revet gulrot. Det finnes mange variasjoner av oppskriften også med andre råvarer som rødkål, ananas eller eple. I noen oppskrifter har man også litt rømme, men det er ikke i denne jeg lager her

    Les mer
  • 14/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Pastasalat til grillmat

    Dette er et kjempegodt tilbehør til grillmat. Jeg lager her en glutenfri tysk nudelsalat (klassicher deutscher Nudelsalat. Du kan bruke vanlig pasta om du ønsker. Siden dette er tilbehør, så har jeg ikke skinke i denne. Men du kan lage den med skinke om du ønsker.

    Les mer
  • 04/07/2024 - Tom M 0 Kommentarer
    Potetsalat

    Potetsalat er en slager til grillmaten i de tusen hjem. Passer også veldig godt på koldtbord, og til roastbiff. Hjemmelaget potetsalat blir best om den får stå noen timer før servering.

    Les mer
  • 04/07/2024 - Tom M 0 Kommentarer
    Grill potetsalat

    Som navnet tilsier, så passer denne potetsalaten veldig godt til grillmat. I denne bruker jeg hvitløksmajones, men du kan bruke aioli eller vanlig majones. Bruker man vanlig majones ville jeg tilsatt hvitløk. I slike salater er det også godt med biter av eple. Gir litt ekstra crunch. Dette velger du selv.

    Les mer
  • 03/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Grillet laksefilet

    Du kan grille laksefilet både med og uten skinn. Steker du uten skinn, bør du pensle laksefileten med olje før du begynner å grille, og la den få en god stekeskorpe før du snur fisken. Da faller den ikke fra hverandre. Bruker du kullgrill skal kullet være hvitt!
    La laksefileten ligge i romtemperatur i minst 30 minutter før du griller. Da stekes den jevnt og resultatet blir mye bedre

    Les mer
  • 03/07/2024 - Tom Martin 0 Kommentarer
    Grillspyd med kylling og grønnsaker

    Grillspyd er jo en stor slager på sommeren. Her har jeg lagd grillspyd med kylling, og grillspyd med grønnsaker. Kjøtt og grønnsaker har forskjellig steketid. Så da er det greit å holde dette hver for seg. Om man vil marinere kjøttet er helt opp til hver enkel, eller om man bare bruker valgfrie krydder.

    Les mer