Grillet laksefilet

Du kan grille laksefilet både med og uten skinn. Steker du uten skinn, bør du pensle laksefileten med olje før du begynner å grille, og la den få en god stekeskorpe før du snur fisken. Da faller den ikke fra hverandre. Bruker du kullgrill skal kullet være hvitt!
La laksefileten ligge i romtemperatur i minst 30 minutter før du griller. Da stekes den jevnt og resultatet blir mye bedre

Om du krydrer med bare salt & pepper, eller annet. Det er også helt opp til deg. Jeg vil gjerne kjenne smak av fisken. Så jeg bruker ikke annet enn salt & pepper. 

Slik griller du


Legg fisken på grillen med skinnsiden ned på direkte varme.

Få en god stekeskorpe på fisken, og grill deretter videre på indirekte varme.

Grilles i ca. 3-4 minutter på hver side, eller til kjernetemperaturen er ca. 45 grader

Husk at temperaturen vil stige noen grader når fisken tas av grillen. 

Dryss gjerne over litt friske urter før servering

Hvilket tilbehør du ønsker til laksen er jo opp til deg. Grillet sitron passer veldig godt til laksen. Agurksalat, rømme og pestopotet passer også veldig godt.

 

0
Feed

Skriv en kommentar