Grillspydtallerken

Dette er en utrolig god middag du kan servere familie og venner. Blir en sikker vinner rundt middagsbordet. Og med masse grønt pluss litt blomster, blir dette virkelig en flott sommertallerken. Du kan velge om du steker spyd på grill eller i ovnen. I dag regnet det litt for mye til at jeg orket å grille ute, derfor ble disse stekt i ovn.

Du trenger

(til 3 personer)

8-10 små poteter
400 g kjøttdeig
1 egg
2 ss ajvar
0,5 løk
0,25 paprika
1 neve cheddarost
1 ts kanel
1 ts spisskummen
1 ts salt
1 ts malt sort pepper
0,5 pose grønnkål
10 champignon
Havsalt
olje


Slik gjør du

Kutt først små poteter i to. Ha over litt olje og godt med havsalt. Sett i ovn på 200 grader. Disse skal stå i 30-40 minutter.

Bland kjøttdeig, ajvar, egg, ost, paprika, løk og krydder i en bolle. Bland alt godt sammen

Del opp i 6 emner, siden vi er 3 personer. Du kan selvfølgelig lage di mindre også om du ønsker. Klem kjøttblandingen godt rundt grillspyd slik du ser på bilde.

Disse steker jeg de siste 15-20 minuttene sammen med potetene. 

Så er vi kommet til grønnkålen.

Kutt champignon i skiver og stek de lett i en stekepanne med olje eller smør. Ca. ett minutt. Ha så en halv pose grønnkål i pannen. La dette surre sammen i 30 sek. Krydre med litt salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen.

Så er vi kommet til opplegging. Først trer jeg to potetdeler på coctailspyd. Plasser de så på et serveringsfat.

Legg grønnkål og champignon på fatet også. Så legger du opp grillspydene.

De har jeg også litt BBQ saus over, og et dryss med persille. Pynt så med litt urter og blomster. Da er det bare å servere denne herlige sommertallerken.

0
Feed

Skriv en kommentar