17/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
RABARBRACHUTNEY
Rabarbrachutney er deilig tilbehør til grillmat, prøv den for eksempel til grillet kylling, lam eller storfe.
Du trenger
400 g rabarbra
120 g brun sukker
2 ss eplecidereddik
1/2 rødløk
1/3 chili
2 stilker vårløk
1 ts salt
SLIK GJØR DU
Rens og skjær opp rabarbraen i ca. 1 cm. tykke skiver. Ha rabarbraen i en kjele sammen med rødløk, chili, vårløk, eplesidereddik og mesteparten av sukkeret.
Gi det hele et oppkok og la det stå å putre i ca. 30 minutter, til chutneyen begynner å tykne. Smak til med salt og eventuelt mer sukker om nødvendig.
Fjern det hvite skummet som har dannet seg oppå chutneyen, og hell den deretter på rene, varme glass og sett umiddelbart på lokket. Rabarbrachutneyen oppbevares i kjøleskapet, og er holdbart i flere måneder. Og husk den viktigste ingrediensen, kjærlighet!
Kommentarer
Skriv en kommentar