Rabarbra- og jordbærsyltetøy

Rabarbra gir et hint av syre og en rund og god smak på jordbærsyltetøyet. Dette er jo bare så utrolig godt dere. Kan bruke fersk eller frossen rabarbra. Jeg bruker begge deler her. 

Du trenger


(gir ca. 1,2 liter syltetøy)

700 gram rabarbra

1 kurv jordbær

250 gram sukker

2 ts vaniljeekstrakt

0,5 dl vann

1 ss syltetøypulver (jeg bruker Jam fruktpektin her)

Slik gjør du


Kutt 500 gram rabarbra i middels store biter

Kutt 200 gram rabarbra i små terninger

Del jordbærene i fire

Ha vann, de store rababrabitene, sukker og vaniljeekstrakt i en kjele og kok i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli mør

Tilsett de små terningene og syltetøypulver og småkok i 2 minutter

Tilsett jordbær og la trekke i 3-4 minutter

Ha over på rent glass. Oppbevares kjølig

0
Feed

Skriv en kommentar