06/08/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Rabarbra- og jordbærsyltetøy
Rabarbra gir et hint av syre og en rund og god smak på jordbærsyltetøyet. Dette er jo bare så utrolig godt dere. Kan bruke fersk eller frossen rabarbra. Jeg bruker begge deler her.
Du trenger
(gir ca. 1,2 liter syltetøy)
700 gram rabarbra
1 kurv jordbær
250 gram sukker
2 ts vaniljeekstrakt
0,5 dl vann
1 ss syltetøypulver (jeg bruker Jam fruktpektin her)
Slik gjør du
Kutt 500 gram rabarbra i middels store biter
Kutt 200 gram rabarbra i små terninger
Del jordbærene i fire
Ha vann, de store rababrabitene, sukker og vaniljeekstrakt i en kjele og kok i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli mør
Tilsett de små terningene og syltetøypulver og småkok i 2 minutter
Tilsett jordbær og la trekke i 3-4 minutter
Ha over på rent glass. Oppbevares kjølig
Kommentarer
Skriv en kommentar