Eggesalat

Eggesalat gjør seg alltid godt på frokost eller lunsjbordet. Og det finnes så mange varianter du kan lage av denne. Du kan nesten fylle de med hva som helst. Reker, stekt bacon, broccoli for å nevne noe. Her du får du uansett oppskriften på denne jeg har lagd her, så bestemmer du selv om det er noe du vil bytte ut eller tilføye.

Du trenger

3 kokte egg. (jeg koker 9 minutter)

1.5 dl majones

1.5 dl Creme fraiche/rømme

1 gulrot

1 kvart løk

2-3 stilker vårløk

4 skiver skinke

sitronsaft ca. halv ts

salt og pepper etter smak. Ca. 0.5-1 ts

Slik gjør du

Kok først egg, ca. 9 minutter

Bland sammen majones og creme fraiche. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper til du finner en ca. smak du kan jobbe med. Grønnsaker, skinke og egg vil i tillegg sette en del smak.

Rasp opp gulrot. Press vannet ut av gulrot med et kjøkkenpapir/håndkle for eksempel. Ha det oppi majonesblandingen.

Kutt opp løk, vårløk og skinke. Tilsett dette i blandingen.

Når egga har ligget i kaldtvann noen minutter, kan du skrelle de og dele de opp. Tilsett de også i blandingen.

Eggesalaten blir best om den får stå litt. Først da kjenner du om alle smaker er kommet fram, eller om den trenger noe mer. Men den kan selvfølgelig nytes med en gang også. Med salt og pepper på bordet, bestemmer de spisende selv om de vil ha mer krydder.

0
Feed

Skriv en kommentar