Nektarinsyltetøy

Nektarin er jo kjempegodt, og gjør seg veldig godt som syltetøy. Det er få som har nektariner hjemme i hagen, så her bruker man nektarin fra butikken. Syltetøyet er godt til ost og kjeks, eller bare på brødskiva.

Du trenger


(gir 8-9 dl syltetøy)


1 kurv nektariner (1 kg)

1 halv rød chili (valgfritt)

1 dl sukker

3 SS sitronsaft

0.5 dl vann

Slik gjør du


Ta ut steinene og kutt nektarinene i mindre biter

Ha nektarin i en kjele og tilsett vann og en halv rød chili, som du legger hel oppi. Ønsker du ekstra hot syltetøy kan du finhakke chilien.

Kok under lokk i 10 minutter. Rør innimellom og mos fruktkjøttet litt sammen med fruktsaften som kommer ut.

Kok videre i ca. 5 minutter til alle bitene er møre og syltetøyet har fått ønskelig konsistens.

Ta ut chilien og ha i sukker. Rør til sukkeret blir oppløst og ha i sitronsaft.

Ha syltetøyet over på sterilisert glass

La avkjøles litt før det settes i kjøleskapet

0
Feed

Skriv en kommentar