27/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Gulrotsyltetøy
Dette syltetøyet er frisk i fargen, søt og krydret med kanel. Godt til ost, men kan godt spises slik den er
Du trenger
(8 dl syltetøy)
750 g gulrøtter, skrelt og grovrevet
finrevet skall av 2 sitroner
saft av 3 sitroner
saft og skall av 1 appelsin
5dl vann
250 gram sukker tilsatt pektin eller vanlig sukker og 1 ts syltepulver
2 ts kanel (valgfritt)
Slik gjør du
Skrell og rasp opp gulrøtter
Ha gulrøttene i en stor kasserolle, tilsett alle ingrediensene. (Ikke syltepulver om du bruker det, det har du i på slutten, de siste 5 minutter)
Kok opp på svak varme imens du rører
Så får den stå og småputre på svak varme til den tykner. Det tar 30-40 minutter. Rør innimellom.
Hell syltetøyet over på rene steriliserte glass.
Holdbarhet opp til ett år uåpnet. Perfekt vennegave om du ønsker å gi bort noen glass.
Kommentarer
Skriv en kommentar