Gulrotsyltetøy

Dette syltetøyet er frisk i fargen, søt og krydret med kanel. Godt til ost, men kan godt spises slik den er

Du trenger

(8 dl syltetøy)

750 g gulrøtter, skrelt og grovrevet

finrevet skall av 2 sitroner

saft av 3 sitroner

saft og skall av 1 appelsin

5dl vann

250 gram sukker tilsatt pektin eller vanlig sukker og 1 ts syltepulver

2 ts kanel (valgfritt)

 
Slik gjør du


Skrell og rasp opp gulrøtter

Ha gulrøttene i en stor kasserolle, tilsett alle ingrediensene. (Ikke syltepulver om du bruker det, det har du i på slutten, de siste 5 minutter)

Kok opp på svak varme imens du rører

Så får den stå og småputre på svak varme til den tykner. Det tar 30-40 minutter. Rør innimellom.
Hell syltetøyet over på rene steriliserte glass.

Holdbarhet opp til ett år uåpnet. Perfekt vennegave om du ønsker å gi bort noen glass.

0
Feed

Skriv en kommentar