23/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Sjokoladekjeks med melis
Amerikanske sjokoladesmåkaker med myk kjerne og lekkert utseende. Kakene rulles i melis før steking, som gjør at de får en krakelert overflate.
Ingredienser
250 g smør
300 g sukker
100 g brunt sukker
4 egg
2 ts vaniljeekstrakt (tilsvarer 20 gram vaniljesukker)
300 g hvetemel
100 g kakao
1 ss bakepulver
200 g kokesjokolade mørk eller lys etter ønske
Pynt:
1 dl sukker
5 dl melis
Fremgangsmåte
Pisk mykt smør og hvitt og brunt sukker til en luftig smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert. Bland inn vaniljeekstrakt. Sikt sammen mel, kakao og bakepulver og bland dette inn i deigen.
Hakk kokesjokoladen i små biter og bland inn i deigen til slutt.
Dekk til deigen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i minimum 4 timer slik at den blir fastere.
Ta litt og litt deig ut av kjøleskapet og form den til runde kuler (ca. 20–25 gram deig per kule).
Rull kulene først i sukker.
Rull deretter i melis (sukkerlaget gjør at melisen holder seg hvitere og penere under stekingen).
Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom. (De vil flyte litt utover)
Stek kakene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 12 minutter.
Avkjøl kakene på platen i minst 5 minutter før de forsiktig flyttes over på en rist og avkjøles helt.
De ferdigstekte kakene kan oppbevares i tett boks, gjerne i kjøleskapet. De kan også fryses.
Kommentarer
Skriv en kommentar