Ribbegryte

Ribbe kan brukes til mange forskjellige retter. Gryte for eksempel, er veldig godt. Ribbe i biter, potet og andre grønnsaker i samme gryte. Dette er en gryte det oser kjærlighet av. Du kan bruke annet svinekjøtt også om du ønsker.
Tips

Denne er veldig god om du bruker brun jevning i. (brun roux) Jeg måtte ha den hvetefri, derfor maizena. Om du vil ha denne helt glutenfri, sjekk hvilken buljong du bruker. Ikke alle er glutenfri.

Du trenger


(til 4-6 personer, litt etter hvor storspist dere er)

Ca. 1 kg ribbe. Bruker du del uten bein, holder det med 800 gram

4 butikk Poteter

3 Gulrot

200 gram Kålrot

200 gram Selger

1 løk

3 vårløk

1 liter kjøtt eller grønnsakskraft

Salt

Pepper

2 ss maizena og 2 dl kaldtvann

Sukkerkulør

Smør eller Melange til steking

Slik gjør du


Kutt først kjøttet i mindre biter (4•4 cm)

Stek kjøttet i en panne med smør eller margarin. Brunes på alle kanter. Gjør det i to omganger.

Ha kjøttet over i en gryte og fyll på med kraft. La kjøttet småkoke under lokk i 30 minutter

Kutt opp alle grønnsakene i mindre biter.

Når kjøttet har kokt i 30 minutter, tilsetter du grønnsakene. (Vårløk venter du med til de siste 5 minuttene av koketiden.) La gryta småkoke til grønnsakene er møre.

Rør ut maizena i kaldtvann. Rør inn jevningen og kok opp. Vil du ha den tykkere, bruk litt mer maizena.

Smak til med litt salt og pepper. Ha i litt sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar