03/11/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Dampet pinnekjøtt med tilbehør
Pinnekjøtt er min favoritt julemiddag. Ja, jeg syns pinnekjøtt er bedre enn ribbe. Men den diskusjonen trenger vi ikke ta nå. Jeg damper pinnekjøtt oppå mandelpotet. Og jeg bruker eplejuice i gryta. Kraften bruker jeg til en nydelig saus, og litt av kraften har jeg i kålrotstappen. Her har jeg brukt Gilde røkt pinnekjøtt. Utvannet i 17 timer, byttet vann en gang. Jeg serverer uten pølser til.
Du trenger
Pinnekjøtt
Mandelpotet
Eplejuice
Kålrotstappe
1,2 kg kålrot
300 gram gulrot
4 ss smør
Litt pinnekjøttkraft
Salt
Pepper
Saus
2 dl av pinnekjøttkrafta
1 dl fløte
1 toppet spiseskje med maizena
1 dl kaldtvann
Salt
Pepper
Frisk persille
Slik gjør du
Legg pinnekjøtt i vann over natta. Bytt gjerne vann en gang. Disse lå i 17 timer.
Fyll bunnen av en gryte/kasserolle med mandelpotet. Fyll på eplejuice til halvveis opp på poteten. Ha så i pinnekjøtt. Sett på lokk og kok opp. Skru ned varmen og la kjøttet dampe i 3 timer. Fett og salt gjør slik at poteten ikke blir mos.
Skrell og kutt opp gulrot og kålrot. Kok de møre i en kasserolle med vann. Hell av vannet
Tilsett smør og mos grønnsakene. Spe med litt kraft til du har en ønsket konsistens. Er snakk om under 0.5 dl kraft. Smak til med salt og pepper
Når pinnekjøttet er dampet ferdig. Tar du ut litt kraft. Ha det i en kasserolle med fløte. Kok opp og jevn med maizena og vann til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper. Tilsett frisk persille
Da er det bare å servere julemiddagen
Kommentarer
Skriv en kommentar