Påskehare panna cotta med sjokoladesaus

Elsker du skum påskeharen? Da kan du lage en nydelig påskedessert av de. Til jul lagde jeg skumnisse panna cotta. Her kommer påskehare panna cotta. Dette er oppskrift til 4 personer, men vi er bare 3 hjemme. Derfor litt ekstra i glassa.

Du trenger


Panne cotta

3 dl fløte

Ca. 120-150 gram påskeharer (jo mer påskeharer, jo fastere blir den)

Påskeharer til pynt

Sjokoladesaus

1 dl kremfløte

200 g melkesjokolade

2 ts sitronsaft (valgfritt)

 

Slik gjør du 


Del opp påskeharer i mindre biter

Smelt påskeharer sammen med fløten på svak varme og rør i jevnt i kjelen.

Avkjøl og fyll opp i skåler eller glass.

La stå kaldt til den stivner. (Når den er halvstiv, setter jeg nedi noen påskeharer. Da står de rett opp. Dette velger du selv om du gjør) Ser ut som harer i badestamp

En stund før servering, lager jeg sjokoladesaus. Da får den avkjølt seg litt på benken.

Kok opp fløte i en liten kjele. Trekk kjelen av platen og ha i grovhakket sjokolade. Rør i blandingen etter 2-3 minutter, når sjokoladen har smeltet. Tilsett sitronsaft om ønskelig.
Avkjøl sausen litt før du har den i glassene. Står den for lenge, blir den litt hard. Bare å varme den litt opp igjen.

Pynt etter eget ønske før du serverer. Appelsin eller bær passer fint når denne er så søt som den er.

Da er det bare å hugge innpå påskeharer. Det er kanskje greit og vente litt etter middag, før du spiser denne. Dette er søtt og mektig.

0
Feed

Skriv en kommentar