Rødkål

Oppskrift på enkel, hjemmelaget rødkål. Solbærsirup og karve gir den klassiske, gode smaken til dette tilbehøret. Passer godt til julens ribbetallerken, and og til kalkun.

Du trenger


(8 personer)

1 hel rødkål

3 dl solbærsirup

3 dl vann

 
4 ss karve

salt

pepper

Eplecidereddik

 

SLIK GJØR DU


Del rødkålen i to og fjern stilkfestet. Kutt rødkålen i tynne strimler.

Ha rødkålen i en kjele sammen med solbærsirup, vann og karve. Kok under lokk til rødkålen er helt mør. Dette tar ca 30-40 minutter. Vil du ha mer tyggemotstand, koker du bare litt mindre.

Er det litt mye væske på slutten, bare sil litt av. Alle rødkål er ikke like store. Så dette varierer litt.

Smak til rødkålen med salt, pepper og eddik. Her har vi alle forskjellige ønsker

0
Feed

Skriv en kommentar