Medisterkaker med Farris

Hjemmelagde medisterkaker er en storfavoritt på julemiddagsbordet og en tradisjon for mange i førjulstiden. Her viser jeg deg enkelt hvordan du kan lage medisterkaker av medisterdeig. I disse har jeg brukt Farris i stede for melk. Farris gjør medisterkakene lettere, saftig og luftig. Du kan bytte ut 200 gram med kjøttdeig, for en grovere konsistens. Du velger også hvor mye du vil kjøre farsen. Jeg har kjørt mye her. Du kan også blande for hånd.


Tips: Om du ikke skal servere de den dagen du lager de. Ikke brun de for mye, la de være litt lyse. Husk at de skal varmes opp i panna eller ovn igjen.


Viktig: Bruk kjøleskapskalde egg, Farris og medisterdeig, slik at ingrediensene har samme temperatur.

Du trenger


(Til 8 personer) 

1,2 kg medisterdeig
3 ts salt
3 ss potetmel
2 stk egg
4 dl Farris
0,5 ts muskat, malt
0,5 ts malt ingefær
0,5 ts malt nellik
0,5 ts kvernet pepper/peppermix
Smør til steking

Slik gjør du


Elt medisterdeigen seig med saltet, tilsett så potetmel og krydder. Spe med egg og Farris litt etter litt. Pass på at farsen blir seig mellom hver gang du sper.

Form farsen til runde kaker og stek dem i smør og litt olje i stekepannen.

Medisterkakene kan eventuelt trekkes ferdig i kjøttkraft, eller de kan stekes ferdig i ovn ved 180 grader i omtrent 15 minutter. Personlig syns jeg de blir saftigere i kraft.

Da er det bare å hugge innpå, eller vente til de blir kald. For så å fryse de fram til du skal bruke de.

0
Feed

Skriv en kommentar