Nydelig gelé laget av julebrussaft

Personlig syns jeg det smakte mye bedre når man laget gelé av disse julebrussaftene, enn å drikke de. Alle tre typene med saft ble veldig god som gelé. Og er jo ingen hokus pokus å lage litt gelé.

Alt du trenger er gelatinplater og selvfølgelig julebrussaften, om du får tak i den da. Etterspørselen er nok ikke like stor nå lengre, så det går vel greit i år.

 
Her har jeg laget i tre 0.5 liter norgesglass. Da har jeg altså brukt 1 dl saft og 4 dl vann per gele. Til 0.5 liter trenger du 6 gelatinplater. La platene bløtes opp i vann 6-7 minutter imens du koker opp saften.


Klem vannet godt ut av gelatinplatene før du tilsetter de i saften. Rør til gelatin er oppløst, går ganske så fort. Hell over på ønskede glass, form eller bolle. La avkjøle litt på benken før du setter de i kjøleskapet. Vis du setter de veldig varm inn, vil du øke temperaturen i kjøleskapet. Og det er ikke bra for andre kjølevarer.

Disse hadde jeg stående 6 timer i kjøleskapet.

Server med deilig vaniljesaus!

0
Feed

Skriv en kommentar