
15/02/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Svinesnadder
Svinesnadder er det samme som biffsnadder, bare med svin. Og det er jo svinaktig godt. Server med ris, stekte poteter eller fløtegratinerte poteter. Jeg har en enkel brunsaus med svinekraft og masse kvernet pepper til denne middagen, men du kan velge hvilken saus du ønsker.
Du trenger
(Til 4 personer)
600 gram svinekjøtt i strimler
1 paprika
1 løk
200 gram Aromasopp eller champignon
Smør/margarin til steking
0.5 ts salt
0.5 ts kvernet pepper
0.25 ts cayennepepper
Saus
2 ss smør (ca.30 gram)
2 ss hvetemel (ca. 20 gram)
4 dl svinekraft
Salt etter ønske
1 ts kvernet pepper eller mer/mindre etter smak
Slik gjør du
Kutt opp kjøttet i strimler, om du ikke har kjøpt ferdig strimlet svinekjøtt
Kutt opp løk, paprika og sopp i litt grove biter
Stek først kjøttet brunt i en panne med smør. Ta ut kjøttet når det er stekt
Stek så grønnsakene raskt i samme pannen. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med krydder. La kjøttet og grønnsakene putre litt sammen i mens du lager sausen
Brun smør i en panne og rør inn hvetemel. La brunes på middels varme til ønsket farge. Spe så med kraft imens du rører. La sausen koke i 5 minutter. Smak så til med krydder
Da er det bare å servere med valgfri poteter eller ris
Kommentarer
Skriv en kommentar