
17/02/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Stekt ørret
Til denne oppskriften kan du enten bruke koteletter eller filet. Du kan også velge mellom ørret eller laks. Her bruker jeg krydder fra vår egen serie. «Gladlaksen» som er et laks- og ørretkrydder. Dette er et fantastisk fiskekrydder til rød fisk. Du finner det i nettbutikken vår.
Du kan selvfølgelig bare bruke salt og pepper om du ønsker. Serveres kun med agurksalat, kokte poteter og rømme. Slike middager trenger absolutt ikke noe mer.
Du trenger
(Til 4 personer)
Agurksalat
1 stk. agurk
4 ss vann
2 ss eddik, 7 % , eventuelt eplecidereddik
1 ss sukker
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
Til fisken
800 gram ørret i skiver eller filet, kan også bruke laks
Gladlaksen fra vår egen krydderserie
Salt etter ønske
Smør/margarin til steking
Tilbehør
Rømme
Kokte poteter til 4 personer
Slik gjør du
Sett potet på kok
Bland sammen laken til agurksalaten. Kutt agurk i tynne skiver med ostehøvel eller mandolin. Bland agurk sammen med laken. La stå fram til servering
Krydre begge sider av fisken med Gladlaksen og litt salt. Jeg bruker en liten klype med Gladlaksen på hver side. Salt er etter eget ønske
Smelt smør eller margarin i en panne, helst grillpanne. Stek fisken på begge sider i 3-4 minuttet på medium varme. Her er det litt forskjeller etter tykkelse.
Server ørret med agurksalat, rømme og kokte poteter
Kommentarer
Skriv en kommentar