
13/02/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Seibiff med løk og rømmesaus
Sei er en av de beste matfiskene, syns jeg. Og Seibiff er helt på topp av mine favoritter. Vanligvis med fløtesaus, men rømmesaus er også veldig godt til. Og her har jeg Seibiff med løk og rømmesaus. Serveres med kokte poteter og raspa gulrot
Du trenger
(Til 4 personer)
800 gram seifilet, porsjonsstykker
Ca. 1-2 dl hvetemel
2 ts Ut mot havet, Toms matprat fiskekrydder
1 ts salt
Smør/margarin til steking
2 løk
2 vårløk
1 dl melk
3 dl seterrømme
Salt og pepper etter ønske
Litt gressløk
Slik gjør du
Først kutter du opp løken i strimler. Stekes gyllenbrun på middels varme i smør eller margarin. Legg så løken til side, hold den varm
Bland hvetemel, fiskekrydder og salt på en tallerken
Smelt mer smør eller margarin i samme stekepanne. Vend fiskestykkene i hvetemel.
Stekes på begge sider i 2-3 minutter. Kommer litt an på tykkelsen. Legg fisken til side, hold den varm
I samme stekepanne har du melk. La de småkoke i ett minutt. Hvetemelet i pannen vil jevne sausen litt. Tilsett rømme og smak til med salt og pepper. Tilsett gressløk. Bruk litt mer melk om du vil ha en tynnere rømmesaus.
Det neste steget er valgfritt. Legg fisken i sausen, topp med løk og litt gressløk
Da er det bare å servere med kokte poteter og raspa gulrot.
Kommentarer
Skriv en kommentar