19/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Risotto med kylling
Risotto med kylling er utrolig godt. Her bruker jeg en risottoblanding med grønnsaker som vi selger i butikken vår. Har også en kyllingrøbb som gnikkes rett på høna. Ja, er det som står på boksen. Vi har flere varianter av denne i butikken også. Gir en fantastisk smak til kjøttet, men må få ligge noen timer. Du kan bruke vanlig risottoris og valgfri krydder på kyllingen om du ønsker.
Du trenger
(Til 4 personer)
600 gram kyllingfilet
Kyllingrøbb eller valgfritt krydder
Smør/margarin til steking
300 gram risottoris
1 liter kyllingkraft
4 ss olivenolje
1 ss smør
20-30 gram revet parmesan
200 gram valgfri sopp
Frisk persille
Stekepose
Slik gjør du
Gni krydderblandingen på kyllingfileten. La ligge minst 3-4 timer før steking.
Kyllingen brunes raskt i en panne med smør. Så inn i en stekepose. Ta med stekefett fra pannen også. Stekes på 200 grader i ca. 30 minutter. Husk og la hvile 10-15 minutter etter steking
Ha risottoris i en stor panne. Ha i kokende kyllingkraft og olivenolje. Kok opp og skru ned varmen. La risotto syde i ca. 16-18 minutter. Rør innimellom
På slutten rører du inn 1 ss smør og parmesan. Dette gir en mer kremere konsistens
Soppen stekes raskt i en panne
Kyllingfilet skjæres i skiver før servering
Server risotto med kylling, stekt sopp og et dryss frisk persille
Kommentarer
Skriv en kommentar