Lettsaltet torsk med eggesmør og bacon

Lettsaltet torsk er helt fantastisk mat. Mange syns bacon overskygger all smak av torsken, men jeg er ikke helt enig. Torsk smaker veldig lite i seg selv, men i kombinasjon med bacon og eggesmør. Ja, da blir det et herremåltid. Serveres med kokte poteter og gulrøtter, det fikser du selv.

Du trenger

(Til 4 personer)

 

800 gram lettsaltet torsk uten skinn og ben

Rikelig med vann til trekking

1 ss eddik til kokevannet

250 gram bacon + litt smør til steking

2 hardkokte egg

100 gram smeltet smør, kan bruke margarin om man ønsker

0.5 stk rødløk

0.5 ts sitronsaft

 

Slik gjør du

 

Kok opp rikelig vann med litt eddik. Jeg syns den torsken man kjøper er alt for lettsaltet. Så jeg har også litt salt i kokevannet. Dette er smak og behag.

Torsken trekkes i 6-8 minutter. Kommer litt an på tykkelsen. Torsken er ferdig når den flaker seg. (Husk trekke, ikke koke. Kasserollen skal ikke stå på varmen)

Smelt smør i en liten kasserolle. Tilsett kokte egg i biter og finhakket rødløk. Smak til med sitronsaft

Bacon steker du i en stekepanne med litt smør

Da er det bare å servere lettsaltet torsk med nydelig tilbehør

Last ned og print ut
0
Feed

Skriv en kommentar

hCaptcha