21/04/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Lettsaltet torsk med eggesmør og bacon
Lettsaltet torsk er helt fantastisk mat. Mange syns bacon overskygger all smak av torsken, men jeg er ikke helt enig. Torsk smaker veldig lite i seg selv, men i kombinasjon med bacon og eggesmør. Ja, da blir det et herremåltid. Serveres med kokte poteter og gulrøtter, det fikser du selv.
Du trenger
(Til 4 personer)
800 gram lettsaltet torsk uten skinn og ben
Rikelig med vann til trekking
1 ss eddik til kokevannet
250 gram bacon + litt smør til steking
2 hardkokte egg
100 gram smeltet smør, kan bruke margarin om man ønsker
0.5 stk rødløk
0.5 ts sitronsaft
Slik gjør du
Kok opp rikelig vann med litt eddik. Jeg syns den torsken man kjøper er alt for lettsaltet. Så jeg har også litt salt i kokevannet. Dette er smak og behag.
Torsken trekkes i 6-8 minutter. Kommer litt an på tykkelsen. Torsken er ferdig når den flaker seg. (Husk trekke, ikke koke. Kasserollen skal ikke stå på varmen)
Smelt smør i en liten kasserolle. Tilsett kokte egg i biter og finhakket rødløk. Smak til med sitronsaft
Bacon steker du i en stekepanne med litt smør
Da er det bare å servere lettsaltet torsk med nydelig tilbehør
Kommentarer
Skriv en kommentar