24/09/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Eplekake med vaniljekrem
Ingenting slår en nystekt eplekake med vaniljekrem. Server gjerne med vanilje eller karamell-is. Eller litt krem. Dette er eplekake i 26 cm springform. Og bruker rørsukker på toppen. Du kan bruke perlesukker om du ikke har rørsukker.
Du trenger
320 gram hvetemel
220 gram sukker
3 egg
2.5 ts bakepulver
75 gram smør eller margarin
1.5 dl kremfløte eller matfløte
5 dl vaniljekrem
3-4 epler (litt etter størrelse her)
Ca. 2 ss Rørsukker
Ca. 2 tsKanel
Slik gjør du
Pisk egg og sukker til eggedosis
Smelt smøret og tilsett fløten
Sikt inn mel og bakepulver, vekselsvis med melkeblandingen i eggedosisen.
Ha bakepapir i bunnen av en 26 cm springform. Ha i røren. Så fordeler du vaniljekremen rundt i formen
Skrell epler og del de i båter. Fyll toppen av kaken med epler. Dytt de gjerne litt ned i røren.
Strø over kanel og rørsukker
Kaken stekes på 180 grader i ca. 60 minutter. (Midt i ovnen) Sjekk med en strikkepinne eller et grillspyd om den er ferdig. La kaken avkjøle i formen før du løsner ringen.
Kommentarer
Skriv en kommentar