Viltkaker av hjort

Med kjøttdeig av hjort eller annet vilt, kan man lage fantastiske viltkaker. Server gjerne med potetmos, fløtegratinerte poteter eller kokte. En god fløtesaus passer utmerket til denne middagen. Eller du kan servere de som vanlige karbonader med løk.

(Jeg har laget dobbel porsjon av oppskriften på bildene)

Du trenger


(Til 4 personer)


400 gram kjøttdeig av hjort eller annet vilt

0,5 stk løk

4-5 knuste einerbær

1 TS Timian

1 ts salt

0,5 ts sorter pepper

2 SS Gressløk

Smør/margarin til steking

0.5 dl kremfløte 

Slik gjør du


Kutt opp løk. Bland kjøttdeig, løk, kraft og krydder i en bolle. Ikke bland så mye at deigen blir klissete.

Form litt flate kaker med våte hender. Husk en liten prøvekake for å sjekke om du trenger mer krydder.

Stekes på begge sider i en stekepanne med smør eller margarin. Da trekker de seg sammen og ligner mer på kaker og ikke karbonader. Vil du lage karbonader, lager du de større.
De må ikke over stekes, da blir de fort litt tørr. De skal helst være litt rosa i midten.

Da er det bare å servere med det tilbehøret du ønsker

0
Feed

Skriv en kommentar