Viltgryte med hjort

Viltgryte er jo utrolig godt. Og her kan man både bruke rein, elg, hjort eller rådyr. Kjøttet stekes og koser seg i en deilig fløtesaus etterpå. Selvfølgelig med litt sopp og løk. Her bruker jeg kortreist kjøtt fra skogen på gården. Jeg har kokte poteter og rosenkål til, men potetmos passer også fint til slike gryter.

Du trenger


(til 2 personer)

400 gram grytekjøtt av hjort eller annen vilt

150 gram sopp

1 løk

2 vårløk

2 SS smør/margarin

2 SS Hvetemel

2.5 dl fløte

2.5 dl kjøttkraft eller viltfond

Salt

Pepper

4-5 knuste einebær

Smør/margarin til steking

Slik gjør du


Smelt smør i en gryte og rør inn hvetemel. Spe så med fløte og kraft. La sausen småkoke i 5-6 minutter

Del opp grytekjøtt i mindre biter. Brun det fort i en stekepanne med smør. Ha litt salt, pepper og einebær på. Ha det over i sausen

Del opp grønnsakene og fres de fort i samme stekepanne. Ha de så over i gryta

La gryta småputre til kjøttet er mørt. Det varierer jo litt etter hvilken type kjøtt og hvilken del det er.

Smak til med salt og pepper

Dryss gjerne over litt persille før servering

0
Feed

Skriv en kommentar