14/01/2025 av Tom Martin 0 Kommentarer
Verdens beste Sjokoladekjeks
Det er faktisk ingen grunn til å kjøpe sjokoladecookies i butikken, for disse hjemmelagde overgår de fleste. Bare prøv, du kommer ikke til å angre.
Du trenger
(dette blir 48 kjeks)
225 gram smør
200 gram sukker
220 gram brunt sukker
2 egg
2 ts vaniljeessens
360 gram hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 ts havsalt
350 gram hakket sjokoladebiter
Slik gjør du
Rør smør og sukkeret til en kremete konsistens.
Tilsett egg og vaniljeessens, bland godt.
Bland alt det tørre i en egen bolle (utenom sjokoladen)
Tilsett det tørre i smørkremen litt og litt imens du rører. Bruk helst kjøkkenmaskin.
Bland inn sjokoladebitene for hånd så du ikke knuser de.
La deigen stå kaldt en halvtime (kan også fryses ned som kuler og stekes senere)
Rull ut kuler på str med en 20 krone. (Vi har tatt de litt større her)
Legg kulene på stekebrett, husk god avstand for de renner utover.
Stekes 190 grader over/undervarme i 8-10 minutter.
Avkjøl på rist
Kommentarer
Skriv en kommentar