Urtepanert svinefilet

En nydelig snitzelvariant det her. Paneringen har både urter og parmesan. Det gir en ekstra god smak. Her serverer jeg de med stekte parmesanpoteter, brokkolini og soppstuing. Du kan jo selvfølgelig velge et annet tilbehør om du ønsker.

Disse pakkene med ytrefilet i skiver er på 650 gram. Det er som regel 6 skiver i de. Er man storspist, så tar man 2. Så jeg lager hele pakken til 4 personer. 

Du trenger


(Til 4 personer)

659 gram Ytrefilet av svin i skiver

2-3 dl griljermel/brødrasp

2 egg

2 dl hvetemel

1 ts chiliflakes

1 ts paprikakrydder

2 SS parmesan

2-3 SS Persille

Smør/margarin til steking

Brokkolini

200 gram brokkolini

1,5 liter vann

1 SS salt

 

Potettilbehør

400 gram potet i båter/biter

20 gram parmesan

0,5 ts salt

0,25 ts pepper

1-2 SS olje

 

Soppstuing

150 grams champignon;

0,5 stk løk

2 vårløk

1 dl fløte

Salt

Pepper

1 skive brunost

1 ss smør/margarin til steking

Slik gjør du


Sett ovnen på 200 grader

Bland potet, krydder, olje og parmesan sammen. Stek poteten i 30-35 minutter. Ha gjerne over litt persille og ekstra parmesan ved servering

Ha griljermel i en bolle. Tilsett krydder, urter og parmesan

Visp sammen to egg i en annen bolle. Og ha hvetemel i en tredje bolle

Bank kjøttet litt med en kjøtthammer.

Vend kjøttet først i hvetemel, så i egg, til slutt vender du det i paneringen.

Stekes i en stekepanne med smør eller margarin. Trenger 3-4 minutter på hver side.

Kutt opp sopp i skiver. Kutt opp løk og vårløk

Stek/rist soppen litt i en tørr panne et pat minutter. Ha i litt smør, vårløk og løk. La det få surre sammen et par minutter. Ha i fløte og brunost. La det tykne litt og smak til med salt og pepper

Kok opp lettsaltet vann. La brokkolini få koke i ca. 3 minutter. De skal ha tyggemotstand.

Da er det bare å servere

0
Feed

Skriv en kommentar