14/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Urtepanert svinefilet
En nydelig snitzelvariant det her. Paneringen har både urter og parmesan. Det gir en ekstra god smak. Her serverer jeg de med stekte parmesanpoteter, brokkolini og soppstuing. Du kan jo selvfølgelig velge et annet tilbehør om du ønsker.
Disse pakkene med ytrefilet i skiver er på 650 gram. Det er som regel 6 skiver i de. Er man storspist, så tar man 2. Så jeg lager hele pakken til 4 personer.
Du trenger
(Til 4 personer)
659 gram Ytrefilet av svin i skiver
2-3 dl griljermel/brødrasp
2 egg
2 dl hvetemel
1 ts chiliflakes
1 ts paprikakrydder
2 SS parmesan
2-3 SS Persille
Smør/margarin til steking
Brokkolini
200 gram brokkolini
1,5 liter vann
1 SS salt
Potettilbehør
400 gram potet i båter/biter
20 gram parmesan
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1-2 SS olje
Soppstuing
150 grams champignon;
0,5 stk løk
2 vårløk
1 dl fløte
Salt
Pepper
1 skive brunost
1 ss smør/margarin til steking
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 grader
Bland potet, krydder, olje og parmesan sammen. Stek poteten i 30-35 minutter. Ha gjerne over litt persille og ekstra parmesan ved servering
Ha griljermel i en bolle. Tilsett krydder, urter og parmesan
Visp sammen to egg i en annen bolle. Og ha hvetemel i en tredje bolle
Bank kjøttet litt med en kjøtthammer.
Vend kjøttet først i hvetemel, så i egg, til slutt vender du det i paneringen.
Stekes i en stekepanne med smør eller margarin. Trenger 3-4 minutter på hver side.
Kutt opp sopp i skiver. Kutt opp løk og vårløk
Stek/rist soppen litt i en tørr panne et pat minutter. Ha i litt smør, vårløk og løk. La det få surre sammen et par minutter. Ha i fløte og brunost. La det tykne litt og smak til med salt og pepper
Kok opp lettsaltet vann. La brokkolini få koke i ca. 3 minutter. De skal ha tyggemotstand.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar