Tzatziki

Tzatziki er nydelig til grillmaten og med en gresk type yoghurt får dressingen en fyldig konsistens og syrlig, god smak. Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Hjemmelaget tzatziki er godt til laks og kylling. Passer også fint å bruke som dip til godt brød.

Du trenger


(til 4-6 personer)

1 stk agurk
2 fedd hvitløk
5 dl gresk yoghurt, eller yoghurt naturell
1 ts hvitvinseddik, eller sitronsaft (valgfritt)
2 ss olivenolje
1 ss mynte, frisk, hakket
salt

Slik gjør du


Riv agurken på et rivjern og legg den over i en sil. Dryss over en klype salt, bland godt og la agurken ligge et kvarters tid. Press mest mulig vann ut av agurken. Jeg legger de også i et kjøkkenhåndkle, og klemmer ut resten av vannet.

Finhakk eller riv hvitløken og bland sammen hvitløk, yoghurt, eddik, olivenolje og mynte.

Rør inn agurken og smak til med mer salt om du ønsker

0
Feed

Skriv en kommentar