18/07/2024 av Tom Martin 1 Kommentar
Tyttebærsyltetøy (kokt)
Tyttebærsyltetøy er jo et must til mange kjøttretter og ikke minst til julemiddager. Tyttebærsyltetøy lages av tyttebær som blandes med sukker. Tilsetting av konserveringsmidler eller fortykningsmidler er ikke nødvendig siden tyttebær naturlig inneholder benzosyre som har en konserverende effekt og pektin som gjør at syltetøyet geler seg.
Du trenger
500 gram tyttebær
155 gram sukker
0.5 dl vann
Slik gjør du
Rens bærene.
Bland bær og sukker. Mos mange av bærene, men ikke alle.
Tilsett vann og kok opp
La koke i ca. 15 minutter. Her kan du også velge å tilsette litt ekstra smak ved å ha en kanelstang eller 1 ts malt nellik oppi mens det koker. Jeg fjerner litt av skummet som danner seg på toppen.
Hell over på rene, varme glass med lokk. Sett lokket på med en gang. Jeg lar glassene kjøle seg ned på benken noen timer.
Oppbevar i kjøleskap.
Kommentarer
11/08/2024 av Siv M. Leren
Tilsett en hel nellik eller to, nydelig Dette lærte jeg av min bestemor. ❤️
Skriv en kommentar