Tyttebærsalt

Et fargerikt og godt produkt du kan lage, er tyttebærsalt. Hvis du ønsker litt ekstra smak på tyttebærsaltet, kan du tilsette einerbær, rosmarin eller andre urter når du blander tyttebær og salt.

Du trenger


200 gram tyttebær

400 gram havsalt

Ev. Rosmarin eller einerbær

Slik gjør du


Ha salt, tyttebær og ev. urter i en foodprocessor. Kjør blandingen i ca. 20 sekunder

Finn fram et stekebrett med bakepapir og fordel blandingen utover. Blandingen er klissete og bløt etter at bær og salt er blandet.

Etter cirka 2-3 døgn i romtemperatur er tyttebærsaltet ferdig tørket, og da kan du kjøre det i foodprocessor en gang til. Du kan også tørke i ovn om du ønsker. Bruk varmluft og ca. 50 grader. Åpne døra en gang i timen. Dette tar noen timer, så du må avgjøre selv hvor økonomisk det er.

Så kan du ha saltet på et glass med lokk.

0
Feed

Skriv en kommentar