Tyttebærgelé.

Har du mye tyttebær kan du lage deilig tyttebærgelé. Vi er heldig som har masse tyttebær rett utenfor hytteveggen. Kjekt og ha i fryseren fram til neste høst. Tyttebærgele er like godt om ikke bedre enn tyttebærsyltetøy, og dette gjøres veldig enkelt – med litt juks.

Skal du lage ordentlig gelé som er så klar at du nesten kan se gjennom, må du ha godt med tålmodighet.

Men på denne juksemåten, så istedenfor å la saften renne uforstyrret ut gjennom silduken slik at du får en fin og klar saft (som er betingelsen for en fin og klar gelé) heller jeg tyttebærene i en sil, lar de renne av litt selv og når jeg ikke gidder å vente mer bruker jeg en øse eller noe lignende for å presse bærene for resterende saft.

Så er det bare å koke opp saften med sukker, bruke en skje for å spe bort litt skum fra toppen og heller i rene, steriliserte glass. Dette er også fin gave å gi til noen du er glad i. 

Du trenger


(Gir 1 liter gele)

1 kg tyttebær

3 ts sitronsaft

500 g sukker (med pektin om du bruker fryste bær)

5 dl vann

8 Einebær

FREMGANGSMÅTE


Ha tyttebær, sitronsaft, knust einebær og vann i en kjele.

Kok opp og la det småkoke 20-30 minutter til bærene er møre.

Hell alt over i en sil og press ned med en skje eller øse for å trykke saften ut av de.

Ha saften over i en ren gryte og varm det opp igjen. Tilsett sukker.

La geléen småkoke i 20 minutter, skum av.

Hell den varme geléen i varme, rene steriliserte glass og legg på lokk. La de avkjøle i romtemperatur.

Oppbevar mørkt og kjølig.

Tips

Det som ble igjen i silen, satte jeg også tilbake på platen på svak varme. Hadde i sukker og lot putre litt. Dette blir tyttebærsyltetøy.

0
Feed

Skriv en kommentar