19/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Torskepanne
En nydelig torskemiddag dette. Torsk bakt i ovn, i fløtesaus med løk. Blir jo nesten ikke bedre en det. Jeg serverer kokt potet og gulrot til denne retten.
Du trenger
(til 2 personer)
400 gram torsk i stykker
3 vårløk
1 løk
3 dl kremfløte
1 ss smør
Salt
Sitronpepper
Potet til 2 personer
Gulrot til 2 personer (jeg brukte 1 stor)
Slik gjør du
Sett potet på kok eller damp. De siste 8 minuttene har jeg i gulrotbiter.
Sett ovnen på 200 grader
Tørk av torskestykkene og krydre de med salt og sitronpepper på begge sider
Kutt opp løk og vårløk
Smelt smør i en varm panne og fres løken til den blir blank
Ha i fløten og la de koke litt inn så fløten tykner. Jeg smaker til med litt salt og pepper.
Om du ikke har en stekepanne som tåler ovn, må du ha sausen over i en ildfast form.
Legg i fiskestykkene
Sett formen inn i ovn. Bak fisken til den er ferdig. Tid varierer litt etter tykkelsen på fisken, men 6-8 minutter.
Da er det bare å servere
Kommentarer
Skriv en kommentar