Torsk i tomatform med oliven

Stykker av torsk i en deilig tomatsaus med oliven. Dette er en nydelig torsk i god form middag. Du kan bruke den torsken du ønsker. Her bruker jeg FirstPrice sin torskefilet i stykker. Denne middagen serverer jeg med kokt potet til.

Du trenger


(til 4 personer)

1 stk. rødløk

3 hvitløksfedd

2 ss olivenolje eller nøytral om du ønsker

1 boks hakkede tomater

1 stk. grønnsakbuljongterning

1 ts salt

1 ts kvernet pepper/peppermiks

800 g torskefilet uten skinn

12-15 stk. stenfrie oliven

Frisk persille

Slik gjør du


Forvarm stekeovnen til 180 °C.

Skjær løk i båter. Skrell hvitløk og finhakk den.

Varm olje i en dyp stekepanne og fres løk og hvitløk til det er mykt og blankt.

Hell i hakkede tomater og buljong (knus den med fingrene)

Kok opp og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i porsjonsstykker om den ikke allerede er det. Fjern eventuelle bein og tørk med litt tørkepapir. Krydre med salt og pepper. 

Hell tomatsausen i en ildfast form og legg fiskestykkene ned i sausen. (Du kan bruke stekepannen om den tåler ovnen)

Dryss oliven rundt. Sett formen midt i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken er ferdig når den er fast og flaker seg når du trykker på den.

Dryss over hakket persille og server rykende varm.

 

0
Feed

Skriv en kommentar