15/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Torsk i airfryer
Torsk er nydelig mat som du enkelt kan bake i en airfryer. Bruk gjerne aluminiumsformer som passer ned i din airfryer. Så slipper du så mye vasking. Denne airfryeren er så pass stor, at jeg akkurat får plass til 800 gram torsk. Så da bruker jeg ikke former. Denne er også veldig enkel å rengjøre.
Jeg serverer torsken med kokt potet, bacon- og baconfett og ertepuré
Du trenger
(til 4 personer)
Potet til 4 personer
800 gram torsk i porsjonsstykker (jeg bruker FP sin)
Salt
Sitronpepper
Ertepuré
1 positur frosne erter
0.3 dl fløte
1 ts sukker
Salt og pepper etter smak
1 ss smør
Bacon- og baconfett
150 gram bacon (jeg bruker bacon i terninger)
50 gram smør eller margarin
Slik gjør du
Sett først poteten på kok
Fisken har jeg tint på forhånd, de kan stekes frosne i airfryer også. Det tar bare litt lengre tid.
Jeg legger fisken rett ned i fryeren, krydrer fisken med litt salt og sitronpepper.
Så baker jeg fisken i 10 minutter på 200 grader. Tykkere stykker trenger lengre tid.
Til ertepuré så har jeg erter, fløte og sukker i en kasserolle. Koker opp og lar det koke i to minutter. Så kjører jeg ertene med en stavmikser. Smaker til med litt smør, salt og pepper
Bacon kuttes i mindre biter og stekes i litt smør. Når bacon er stekt, har jeg i litt ekstra smør. Så da har man bacon- og baconfett.
Det som er fint med denne airfryeren, er at jeg løfter hele brettet opp med et håndtak som er i midten. Så legger jeg det bare over på en stor tallerken.
Da er det bare å servere folkens
Kommentarer
Skriv en kommentar