09/08/2024 av Tom Martin 2 Kommentarer
Gulrotbrød
Gulrotbrød er saftig og gode brød. Her baker jeg 2 brød i form. Ikke noe er bedre en lukten og smaken av nybakt brød. Det er slikt som bringer fram barndomsminner. Prøv selv da vel, du vil elske disse. Jeg bruker 1.6 liters former her.
Du trenger
10 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete grov
3 dl sammalt rugmel grov
2 ts salt
ca. 300 gram gulrøtter
1 pose gjær
5. 5 dl melk (37 grader)
2 ss lønnesirup
Slik gjør du
Bland alt det tørre i en bakebolle.
Rasp gulrot og ha i bollen med det tørre
Varm opp melken til ca. 37 grader, ha i sirup
Kjør det tørre og gulrot litt i kjøkkenmaskinen før du sper i melken
Elte i 12-15 minutter. Tilsett litt mer hvetemel om deigen er for bløt. Den skal henge litt igjen i fingrene. Gulrot inneholder litt veske, så kan hende den blir bløt. Jeg måtte tilsette ca. 0.5 dl hvetemel her.
Sett til heving i ca. 45 minutter
Kna deigen litt på benken
Del opp i 2 emner. Rull de sammen til brød og legg de i smurte brødformer.
La etterheve ca. 20 minutter
Rett før du har de i ovn lager du små snitt på toppen med en skarp kniv. Dette for at brødet ikke skal sprekke opp i ovnen
Stekes på 220 grader, nederst, over/under varme i ca. 35 minutter
Avkjøles på rist
Kommentarer
09/08/2024 av Gunn Bosch Knutsen
Hadde lyst å prøve disse brødene og lurer på hvilken størrelse du bruker på formene.
09/08/2024 av Ingebjørg Samuelsson
Bakte dem i dag, ble kjempegode
Skriv en kommentar