Tilslørte og småsure bondegutter

Tilslørte bondepiker er en nydelig dessert, men da er det brukt epler. I denne oppskriften bruker jeg rabarbra. Du kan enten bruke rabarbrasyltetøy eller rabarbragrøt. Jeg bruker sistnevnte. Og siden rabarbra er litt surt, så får denne navnet «Tilslørte & småsure bondegutter» Den perfekte blanding av søtt og syrlig, mykt og knasende.

Du trenger

(til 4 porsjoner)

3-4 dl rabarbragrøt

2 ss sukker

2 ss smør

6 ss brødrasp

1 ts malt kanel

3 dl kremfløte

Slik gjør du

Smelt smør og sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.

Pisk fløten luftig.

Anrett rabarbragrøt, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass. Du velger selv størrelse på glass. Jeg har brukt litt forskjellig her.

Pynt gjerne med litt rabarbra, mynte etc. Server med en gang og gjerne på et rabarbrablad om det er vår/sommer

0
Feed

Skriv en kommentar