Tilslørte bondepiker (Glutenfri)

Klassisk gjenganger på dessertbordet er denne knasende gode desserten bestående av flere lag med eplemos, krem og kavring. Jeg har byttet ut kavring med glutenfri Havredigestive.
Du kan også bruke knuste søt kjeks, griljermel eller pepperkaker, med eller uten gluten etter ønske.

Du trenger


(til 4 personer)

7 epler eller ferdig eplemos

1 dl sukker

0.5 dl vann

3 SS smør

3 dl knust glutenfri havredigestive. Det er en pakke.

3 SS sukker

1 ts kanel

3 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

Slik gjør du


Skrell epler, og kutt i biter. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos. Avkjøl mosen. Jeg bruker ferdig eplemos som kokkefruen allerede har lagd.

Smelt smør i varm stekepanne. Bland sammen knust havredigestive med sukker og kanel, og stek det gyllent og sprøtt, 3-5 minutter. Avkjøl.

Pisk fløte og vaniljesukker til luftig krem.

Anrett eplemos, krem og smuler lagvis i en dessertbolle eller porsjonsglass.

Pynt gjerne med litt sitronmelisse

0
Feed

Skriv en kommentar