Tikka masala laksegryte

Tikka masala kjenner de fleste til, men da med kylling. Her har yngstejenta lagd tikka masala laksegryte. Hun har mat og helse hjemme, og måtte da lage middag. Jeg har kun skrevet oppskrift, og gitt veiledning underveis. Denne retten passer best med ris til. Risen er kokt i vann med karri i. Er også en enkel salatmiks og rømme til.

Ingredienser


(til 4 personer)

4 porsjonstykker laks

4 dl yoghurt naturell

1 paprika

1 løk

3 vårløk

2 fedd hvitløk

3 ss tomatpuré

0,5 stk chili

1 ss finhakket ingefær

2 ss garam masala

Frisk persille til topping

Olje til steking

salt

Pepper

Slik gjør du


Strimle opp løk og paprika. Kutt vårløk i biter på skrå. Finhakk chili, hvitløk og ingefær

Varm opp litt olje i en panne/gryte. Fres alle grønnsakene blank i oljen. Skal ikke brunes.

Tilsett garam masala. Bland sammen og la frese et par minutter.

Tilsett tomatpuré og yoghurt. La småkoke i ca. 5 minutter.

Smak til med litt salt og pepper

Du kan nå ha blandingen over i en ildfastform om du ønsker.

Fjern skinnet fra laksestykkene.

Legg de på toppen av grønnsaker og sausen. Krydre de med litt salt og pepper

Sett inn i ovn 5-6 minutter på 200 grader

Topp laksen med frisk persille før servering.

0
Feed

Skriv en kommentar