TERTESKJELL MED FISKEPUDDING OG REKER

Dette er skikkelig retromat, men som mange fortsatt drar fram innimellom. Sprø terteskjell fylt med en deilig hvit saus, fiskepudding, reker og erter. Bruker du hjemmelaget fiskepudding, er den ennå bedre. Men det bruker jeg ikke her i dag. Reker kjøper jeg fra frysedisken på Kiwi. Erter og fiskepudding er fra FirstPrice.

Du trenger


(til 4 personer)

2 ss smør

3 ss hvetemel

5 dl melk

ca. 0,5 ts salt

ca. 0,25 ts pepper

eventuelt 0,25 ts malt muskat

8 stk. terteskjell

600 g fiskepudding

1 dl frosne erter

100 g pillede reker
 

SLIK GJØR DU


Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus. Bruk gjerne varm melk når du sper, da er det enklere å få en jevn og fin saus. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, pepper og eventuelt muskat.

Varm gjerne terteskjellene etter anvisning på pakken.

Skjær fiskepuddingen i terninger og vend inn i den hvite sausen sammen med erter. La det trekke til alt er varmt. Vend inn rekene rett før servering.

Server skjellene med blandingen og topp gjerne med frisk dill eller gressløk, litt ekstra reker og en skvis med sitron for ekstra smak.

0
Feed

Skriv en kommentar