Tagliatelle med røkelaks

Pasta er perfekt for travle dager. Prøv tagliatelle med kremet saus og røkelaks, det er utrolig godt.

Du trenger

(Til 2 godt sultne personer)


250 g tagliatelle (tørr)

Pastasaus:
8 stk rød cherrytomat
2 fedd hvitløk eller 0.5 ts hvitløkspulver
1 liten paprika
1 rødløk
40 g smør til steking
1 dl vann (pastavann)
3 dl matfløte
400 gram røkelaks
1 stk vårløk
175 gram erter
salt og pepper
1/2 stk sitron (saft)
1 ss grovhakket frisk koriander, basilikum eller dill (valgfritt)


Slik gjør du


Kok pastaen 'al dente' i en stor gryte med fosskokende vann tilsatt salt. Behold litt pastavann. Mens pastaen koker kan du lage sausen.

Pastasaus:

Del cherrytomatene i to, finhakk hvitløk, vårløk og grovhakk løk og paprika.

Smelt smør i en stor panne og tilsett hvitløk, paprika, vårløk og rødløk. Surr det hele i noen minutter til løken er blank.

Tilsett pastavann og fløte, og gi det hele et raskt oppkok, og la det koke litt inn

Skjær røkelaksen i mindre biter.

Tilsett røkelaks, erter og cherrytomater. Smak til med salt, pepper og sitronsaft før servering.

Ha sausen over pastaen. Topp med urter før servering. (Valgfritt)

0
Feed

Skriv en kommentar