Tacoburger med eplesalsa

Kombiner taco og hamburger i ett og samme måltid. Her har jeg byttet ut det tradisjonelle tilbehøret med eplesalsa.

Du trenger


(4 personer)

400 gram kjøttdeig

200 gram svinekjøttdeig

1 pose tacokryddermiks eller 2 ss hjemmelaget

1 liten løk

en neve revet ost (jeg bruker cheddarmiks her)

Eplesalsa:

1 eple

Saften av en halv lime

0,5 stk liten løk

1 fedd hvitløk

ca. 0,5 dl hakket basilikum

0,5 stk chili

5 delte småtomater

1 ss gressløk

salt

Slik gjør du


Skjær eplene i små terninger. Ha de i en bolle.

Press limesaft over med det samme. Da unngår du at epleterningene blir brune.

Finhakk løk og hvitløk. Ha de i bollen.

Del chili i to på langs. Skrap ut frøene. Finhakk chilien. Ha det i bollen. Tilsett gressløk.

Del opp tomat i to eller fire og ha det i bollen.

Finhakk basilikumblader og ha det i bollen.

Bland forsiktig.

Smak til om den trenger litt salt

Burgere:

Bland kjøttdeig med tacokrydder, ost og kuttet løk. Ikke bland for mye, deigen skal ikke bli seig.

Form 4 som store runde burgere

Stek burgere i en panne med smør. Ca. 4-5 minutter på hver side.

Server burgere med varme brød, salatblad, eplesalsa og rømme.

0
Feed

Skriv en kommentar