Taco-kyllingsalat

En nydelig tex-mex variant av kyllingsalat. Passer like godt som fredagstacoen eller lunsj midt i uka. Her kan du bruke salatkjøtt av kylling, eller steke kyllingfilet selv. Du kan ha på litt tacokrydder når du steker kyllingen. Det kan se ut som om det er veldig mye mat når man serverer på fat slik. Men dette holder til 4 personer.

Du trenger


(4 personer)

ca. 400 gram ferdig stekt kyllingkjøtt

1 liten boks mais

1 pakke kidneybønner

8 små tomater

1 vårløk

1/4 agurk

1 sprø salat

30 gram revet ost

1 avokado

1/3 Spiss paprika i ringer

Jalapeño etter ønske

1 lime

2 dl lettrømme

1 dl salsasaus

1/2 ts spisskummen

Nacho-chips

Koriander (valgfritt) kan bruke persille om du ikke liker koriander.

Tips

Frukt som mango, ananas og papaya i små terninger passer også veldig godt i denne salaten.

Slik gjør du


Rør sammen rømme, tacosaus og spisskummen. Smak dressingen til med limesaft.

Skyll først alle grønnsaker og salat.

Finn fram et stort fat du vil dandere på. Denne er penest om du legger alt på et fat istedenfor i kopper/boller.

Riv opp salat. Kutt opp alle grønnsaker. Og del opp kylling.

Dander alt rundt på serveringsfatet. La det meste få egen «seksjon»

Dryss over litt revet ost, Nacho chips og ev. Koriander/Persille

Server salatfatet med deilig tacodressing.

0
Feed

Skriv en kommentar