Taco-Auberginepai

Dette er en nydelig og delikat tacomiddag. Lages i springform, så du får løftet av kantene. Inne i paien er det et nydelig kjøttfyll og ost. Serveres med salat, nachochips, salsasaus og rømme som tilbehør.

Du kan selvfølgelig lage denne uten tacokrydder og tilbehør. Ha i en boks hakkede tomater og litt krydder. Så har du bare auberginepai i stede for.

Du trenger


(til 4 personer)

400 gram kjøttdeig

1 pose tacokrydder

2 aubergine

1 løk

1 liten boks mais

2 tomater

100 gram revet ost

1 paprika

1 boks kidneybønner

Olje til steking

Koriander eller persille

Slik gjør du


Kutt aubergine i tynne skiver. Forstek de litt i en panne med olje. La de få litt farge. Litt salt og pepper om du ønsker. Legg de på et stekebrett med bakepapir.

Stek kjøttdeig i litt olje eller smør. Tilsett oppkuttet løk og paprika.

Tilsett så tacokrydder og 1 dl vann. La det koke inn noen minutter

Tilsett bønner og mais. Bland sammen og trekk panna av platen.

Finn fram en springform på 24 cm. Smør bunn og kanter. Kan også bruke bakepapir i bunnen.

Legg aubergine i bunnen og over kantene. Overlapp hele runden rundt. Skal helst ikke være åpninger. Tett åpninger i midten også.

Fyll i kjøttfyllet

Topp med revet ost

Brett så inn alle aubergineskivene så du dekker mest mulig av toppen.

Kutt tomat i tynne skiver. Plasser de på toppen av paien i en sirkel. Litt salt og pepper er valgfritt.

Stekes i ovn på 200 grader i ca. 18-20 minutter (lurt å bruke stekebrett med bakepapir i tilfelle søl)

La den stå 10-15 minutter å hvile før du serverer. Da får den satt seg litt. La den stå med ringen på.

Dryss over koriander eller persille etter ønske før servering.

0
Feed

Skriv en kommentar