Syrinsirup

Syriner er lukten av sommer! Ikke bare lukter de godt, men de fargerike blomstene smaker også kjempegodt som smakstilsetning. Syrinsirup kan brukes til saft, som topping på is, i drinker eller andre godsaker. Vi har syrintrær i hagen. Og de lukter så utrolig godt. Vakre å se på også. Vi har 3 forskjellige farger. Gikk for den rosa her med noen få lilla.

Tips
De har en litt bitter smak, og passer perfekt i drinker! Som for eksempel i en gin tonic. Pene er de og, ha dem i isbitformer og fyll med vann — så får du verdens fineste isbiter til sommerdrinkene. PS: De mørke syrinene har mer bitter smak enn de lyse.

Må bare si fra at den ikke må brukes av folk med bjørkealleri eller de med allergi av blomster.

Du trenger


4 dl syrinblomster (litt tettpakket)

4 dl sukker

4 dl vann

1 ss sitronsaft (kan ha mer for friskere smak)

Slik gjør du


Begynn med å rense syrinene, plukk av alle de små blomstertuppene.

Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst.

Tilsett syrinblomster (bruk kun blomstene) og la det putre på svak varme i 10 minutter.

Sett kjelen til side og la blandingen trekke i ca. en halv time.

Sil blandingen

Kok inn sirupen i ca. 15 minutter.

Tilsett sitron underveis og da vil du se sirupen skifter farge fra nøytral til rosa på sekundet. Litt gøy da. Små gleder.

Fyll på rene glass og sett kjølig.

Disse holder seg i hvert fall en måned om ikke lenger så lenge de står kjølig.

0
Feed

Skriv en kommentar