08/10/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Syltet rødløk
Syltet rødløk er kjapt og enkelt å lage, og det er enkelere enn du tror. Syltet rødløk er kjempegodt tilbehør til så mangt, prøv det for eksempel på burgeren, til pulled pork, taco, i poke-bowl eller til biffen. Om du sylter med bringebæreddik får du en ekstra nydelig prikk over i'n. Denne syltelaken er ganske søt, så passer fint for de som liker det søte innslaget.
Du trenger
2 stk rødløk
1 dl bringebæreddik (kan bruke eplecidereddik eller rødvinseddik)
1 dl vann
1 dl sukker
0,5 ts salt
Slik gjør du
Kok opp vann, eddik og sukker. La koke til sukkeret har løst seg opp. Trekk kasserollen av platen og avkjøl.
Skjær rødløken i tynne skiver. Legg løken i et glass/krukke
Ha laken over løken, sørg for at alt er dekket. Sett på lokk
Den syltede rødløken er ferdig etter et par timer, men blir enda bedre om den får stå i noen dager. Så lenge løken er helt dekket av laken, vil den kunne holde seg opptil noen uker i kjøleskap.
Kommentarer
Skriv en kommentar