Syltet ingefær

Enkel oppskrift på hjemmelaget syltet ingefær. Syltet ingefær smaker best hjemmelaget, men husk å lag i god tid før den skal nytes. Syre- og sødmeforholdet i laken kan justeres etter egen smak. Riseddik kan byttes ut med eplesidereddik, eller du kan erstatte deler av eddiken med sitron- eller limesaft.

Ingredienser


200 g ingefær

2 dl riseddik

1 dl vann

150 g sukker

1 ts salt


Slik gjør du


Rens og skjær ingefæren i syltynne skiver og legg over i et sterilt oppbevaringsglass.

Bland eddik, vann, sukker og salt i en liten kasserolle. Kok opp eddiklaken og la den småkoke til sukkeret har løst seg opp.

Hell laken over ingefæren (all ingefæren skal være dekket av lake), sett på tett lokk og oppbevar glasset kjølig. Den syltede ingefæren kan spises etter 3 timer, men blir best hvis den kan få stå å godgjøre seg et par dager før bruk.

Tips!
For best resultat bør ingefæren skives syltynt, og en mandolin (grønnsakskutter) er perfekt til den jobben. Du kan selv justere styrkegrad, sprøhet, sødme og syrlighet på din hjemmelagde syltede ingefær.

0
Feed

Skriv en kommentar