Stekt ris med grønnsaker

Stekt ris er nydelig tilbehør til de fleste kjøttretter. Denne jeg har lagd her med grønnsaker er så god at du kan spise den som den er. Topp med litt kikkoman eller annen soya saus.

Du trenger


(som tilbehør er dette til 4 personer, som middag er det 2 personer.)

2 porsjoner kokt ris

0.5 Pose grønnkål

2-3 stilker vårløk

0,5 løk

5-6 champignon

0,5 ts chiliflak

0,5 ts kvernet pepper

0,5 ts kvernet havsalt

1 ss vegetakrydder

Sprøstekt løk eller hvitløk

olje til steking

Slik gjør du


Varm opp en panne med olje, ca. 0,5 dl. Stek risen på høy varme et par minutter. Ha i krydder og bland godt.

Når risen begynner å bli gyllen har du i løk, vårløk og champignon. La dette frese sammen et par minutter

Ha så i grønnkålen. Bland godt inn og trekk panna vekk fra plata.

Dryss over sprøstekt hvitløk eller løk og server.

 

0
Feed

Skriv en kommentar