19/07/2024 av Tom Martin 0 Kommentarer
Squashlasagne
Å bytte ut pastaplatene i lasagnen med skiver av squash er en enkel og smakfull måte å få i seg en ekstra grønnsak. Squash smaker ikke så mye i seg selv, men har en egenskap der den suger til seg smaker. Så i en lasagne får squash masse smak. I oppskriften har jeg skrevet to squash, jeg bruker en kjempestor. Dyrket fram av min stefar. Vi er også 5 personer til middag, så må bruke to kjøttdeig. Steker først en som jeg legger til side. Blander den inn når kjøttsausen skal koke litt.
Lager du en litt mindre form til 4 personer holder det med en kjøttdeig.
Du trenger
2 squash
150 gram revet øst til topping
1 løk
1 paprika
800 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 pakke hakkede tomater
2 fedd hvitløk
2 SS tomatpuré
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts paprikakrydder
1 ts kanel
Olje til steking
Bechamelsaus
2 ss smør
2 SS Hvetemel
5 dl melk
1 buljongterning kylling
75 gram revet ost
Slik gjør du
Kutt opp løk, hvitløk og paprika i mindre biter.
Varm opp litt olje i en panne. Fres løk, hvitløk og paprika et par minutter. Tilsett kjøttdeig og stek til den nesten er ferdig
Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og krydder. La småkoke 5 minutter. Smak om det trengs mer krydder. Settes til siden imens du lager saus.
Smelt smør i en liten kasserolle. Rør inn hvetemel og spe med varm melk imens du rører. Knus oppi en kyllingbuljongterning. La småkoke 6-7 minutter. Rør inn osten og sett sausen til side.
Bruk en ostehøvel og skiv opp squash på langs. Legg skivene på et stekebrett, strå over litt fin salt. La ligge 10 minutter. Tørk så vekk vannet med kjøkkenpapir.
Bland en liten øse med ostesausen i kjøttfyllet
Finn fram en ildfast form (min er 25•32 cm, bruk en mindre om det bare er en kjøttdeig)
Legg først et lag med kjøttfyll i bunnen, så et lag med ostesausen, så et lag med squash. Gjenta en gang til.
Topp det hele med revet ost. Stekes på 200 grader i 30 minutter
Det er viktig med lang hviletid for all lasagne, Moussaka osv. Helst 30-45 minutter, da får den satt seg. Faktisk er lasagne best å lage dagen før om du er god til planlegging. Da varmer du den bare opp før servering. Og du kan skjære ut perfekte lasagnestykker. Mange har det for travelt. Rett ut av ovn og på bordet. Da er den ofte litt rennende. Så hviletid er viktig.
Her i huset serverer vi denne med grønnsalat, dressing og rømme
Kommentarer
Skriv en kommentar